Postup oprav

17.07.2020 11:44

Jak se říká: "když se daří, tak se daří", tentokrát v tom negativním. V loňském roce nám nejenom napadla dřevomorka podlahu v jedné místnosti, ale ještě nám uhnil vazný trám. Někteří vtipálkové nám radili, že v tomto případě by to bylo lepší všechno zbourat a další se divili, že to ještě nespadlo samo. Ale my jsme dámy vytrvalé až tvrdohlavé a postupujeme dál a dál...

Dřevomorka - v místnosti jsme odstranili napadené dřevo, vyvozili všechen písek z podkladu a  dalších asi 7 cm  hlíny, větrali, aplikovali chemické vyčištění a postupně jednotlivá místa vypalovali. Teď jsme udělali omítky. Deštivé počasí je super pro přírodu, hliněný dům už tak nejásá. Nicméně místnost je v takovém stavu, že by se mohla dokončit. No, chybí nám stolař, který by měl čas a chuť, je to jenom 16 m2. 

Chlév a dílna - díky uhnilé kleštině se začala hroutit přepážka. Práce byly na konci roku zastaveny a náš pan tesař musel zrekonstruovat celou vazbu včetně olatění. Vznikl tak krásný prostor, ve kterém jsou už okna, zavedená elektřina. Ze dvorní části jsou i nové omítky,...ale slovy V.Vančury. "Tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastným"... je velké vlhko, všechno schne 2x pomaleji.

Chtěli jsme otevírat na hody, znáte to pro Krumvíř typické dělení času: "do hodů" a po "hodech"...ale uvidíme, držte nám pěsti a nebo přijďte pomoct... práce dost.

Zpět

Kontakt

Spolek PRO MUZEUM
Krumvíř 213 691 73

00420 739 038 064

 

kalendář akcí

  • 10.01.2023 08:32

    Naše akce

    Pozvánky najdete v úvodu webových stránek

Všechny články

Záznamy: 1 - 1 ze 1

 

 

 

 

 

Nová rubrika

V této rubrice nejsou žádné články.